Ugrás a tartalomhoz
EN

Bevonásra kerülő forint bankjegyek beváltása a Raiffeisen bankfiókokban

A Magyar Nemzeti Bankról szóló 2013. évi CXXXIX. törvény (MNB törvény) 23.§ (3) bekezdése alapján a hitelintézetek és a posta a forgalomból bevont forint bankjegyeket a bevonási határnapjától számított 3 évig kötelesek törvényes fizetőeszközre átváltani.

A Magyar Nemzeti Bank a forgalomból bevont forint bankjegyeket a bevonási határnaptól számítva 20 évig- díjmentesen- mennyiségi korlátozás nélkül- átváltja törvényes fizetőeszközre.

Bevonás alatt lévő bankjegy: 1000 forintos

Bevonási határnap: 2018. október 31.

A bevonás határnapjáig a régi bankjegyek is használhatók a vásárlások során, ezt követően azonban már csak az új 1000 forintos bankjegyek lesznek használhatóak.

A Magyar Nemzeti Bank a 2017. augusztus 24.-én kibocsátott megújított 1000 forintos bankjegyek forgalomba hozatalát 2018 március 1-ét követően folyamatos végzi.

A bevonás napját követően a hitelintézetek és a postahivatalok még három évig az MNB pedig 20 évig cseréli törvényes fizetőeszközre a régi 1000 forintosokat.

A Raiffeisen Bank valamennyi pénztárában díjmentesen lehetőség van a bevonásra kerülő vagy már bevonásra került bankjegyek cseréjére/átváltására.

A bankjegyek cseréjét a pénztári készletünk erejéig tudjuk biztosítani, vagy igény esetén  meg tudjuk rendelni.

Amennyiben a beváltásra kerülő bankjegy címlete nem egyezik meg az ügyfél által igényelt bankjegy címletével, a bank aktuális kondíciós listájában szereplő díjat számítja fel.