Hírek, közzétételek

Információ a lakossági hitelekről

Hír

Egyes lakossági hitelkérelmek befogadása és bírálata 2020. március 19-től átmenetileg szünetel.

Ezúton tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a 2020.03.18-án megjelent, a koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásainak enyhítése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről szóló kormányrendelet végrehajtására vonatkozó munka megkezdődött.

A kormányrendelet hatályba lépését követően kötött, zálogjoggal nem biztosított fogyasztói hitelekre vonatkozó rendelkezések minél sikeresebb és gyorsabb megvalósítása érdekében, átmeneti időszakra a Raiffeisen Bank:

  • valamennyi, lakossági személyi kölcsönre, hitelkártyára, bankszámlahitelre vonatkozó új hitelkérelem befogadását és
  • valamennyi, lakossági személyi kölcsönre, hitelkártyára, bankszámlahitelre már beadott, folyamatban lévő igénylések bírálatát felfüggeszti.

A jelzáloghitelek, az államilag támogatott konstrukciók (Babaváró, CSOK és OTK) igénylésének befogadása, bírálata és folyósítása továbbra is zavartalan.

Az átmeneti időszakra azért van szükség, hogy a kormányzati intézkedések végrehajtása érdekében szükséges változtatásokat meg tudjuk valósítani.

Ügyfeleink szíves türelmét kérjük, hamarosan részletes tájékoztatást adunk a hitelezés új feltételeiről, valamint a bejelentett kormányzati intézkedések gyakorlati kérdéseiről.

Üdvözlettel,
Raiffeisen Bank Zrt.