Hírek, közzétételek

Kilenc díjat kapott az RBI a Euromoneytől

Hír Sajtóközlemény

  • A tekintélyes pénzügyi magazin az RBI sikeres átalakítási programját ismerte el
  • Az albániai, belorussziai, bosznia-hercegovinai, koszovói, szerbiai, szlovákiai és ukrajnai leányvállalatok saját országuk "Legjobb Bankjai" lettek

Londonban tegnap este ünnepélyes keretek között átadták a Euromoney 2018-as Kiválósági Díjait. A Raiffeisen Bank International (RBI) és leányvállalatai összesen kilenc elismerést vihettek haza. Az RBI a "Világ Legjobb Banki Átalakítása" díjat nyerte el, következésképp egyben a "Közép-Kelet-Európa Legjobb Banki Átalakítása" díjat is megkapta.

Emellett hét elismeréssel honorálták az RBI közép-kelet-európai bankhálózatának kitűnő piaci pozícióját és termékeinek és szolgáltatásainak minőségét. Az albániai, belorussziai, bosznia-hercegovinai, koszovói, szerbiai, szlovákiai és ukrajnai leánybankok saját országaik "Legjobb Bankjai" lettek.

"Számos bank kényszerült átalakításra az elmúlt évtized folyamán, de keveseknek sikerült olyan gyors és hatékony fordulatot végrehajtania, mint amelyet az RBI megvalósított. Ambiciózus átalakítási tervének köszönhetően az osztrák csoportnak alapvető üzleti modellje gyengítése nélkül sikerült helyreállítania tőkealapját és jövedelmezőségét. Emellett a bank az átalakítással annak lehetőségét is megteremtette, hogy újraindítsa a növekedést és innovációt célzó beruházásokat. Az RBI ma jóval erősebb és fenntarthatóbb intézmény, mint három évvel ezelőtt volt, és megérdemelten nyerte el a Legjobb Globális Banki Átalakításért járó Díjat" - indokolta a Euromoney a zsűri döntését.