Hírek, közzétételek

Biztonsági felhívás adathalász emailekről!

Hír

Tisztelt Ügyfeleink!

Az elmúlt néhány napban ügyfeleink egy része olyan levelet kapott, ami nyelvezetében nem volt ugyan teljesen rendben, de elég  jó magyarsággal íródott és a bank címe szerepelt a feladó mezőben, illetve a levélben lévő link is a bank oldalára mutatott. Ez a támadók részéről egyfajta bizalom kiépítését szolgálta, hogy nem gyanús címre irányítják az ügyfeleket.

A mai napon megjelentek azok a levelek is, melyek erre a bizalomra építve már egy támadó oldalra irányítják az ügyfeleket, ahol olyan adatok bekérése történik, amivel már kárt okozhatnak az ügyfeleknek.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a kinézetre egyező oldalak esetén is nézzék meg a böngésző címsorában lévő oldal címét is, és bármilyen ...raiffeisen.hu címtől eltérőt gyanúval kezeljenek, azokon semmilyen valós adatot ne adjanak meg! Bizonytalanság esetén állunk rendelkezésükre az ismert csatornákon (06-80-488-588, info@raiffeisen.hu).

Köszönet minden bejelentőnek, akár ügyfelünk, akár még nem ügyfelünk, hogy jelzi ezeket a gyanús leveleket vagy támadási kísérleteket, mert ezeknek is köszönhető a hatékony riasztás és védekezés az ilyen kísérletek ellen.

Raiffesen Bank Zrt.