Ugrás a tartalomhoz
EN

Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

Önnek ajánljuk a Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt, amennyiben kedvező kondíciójú, kiszámítható lakáshitelt keres:

 • akár 10 évig változatlan törlesztőrészlettel számolhat.
 • A hitel kamata a Magyar Nemzeti Bank által maximalizált, melyet kamatkedvezményekkel tovább csökkenthet.
 • A lakáshitel felvételéhez induló költségkedvezményeket vehet igénybe.
 • Amennyiben a hitelét gyorsabban szeretné visszafizetni, kedvező díj mellett teheti meg, a részleges és teljes előtörlesztés díja az előtörlesztett összeg 1%-a. Lakástakarék-pénztári megtakarításból történő előtörlesztés díjmentes.
 • A kölcsönhöz gyorsan hozzájuthat, a hitelbírálati határidő az értékbecslés rendelkezésre állásától számított 15 munkanap. A kölcsön kifizetése a feltételek teljesítésétől számított 2 munkanapon belül megtörténik.
 • Az ügyintézéssel járó terheket levesszük a válláról, így a földhivatali ügyintézést is biztosítjuk.

Érdekel!

Kamatkedvezményeinkkel csökkentheti havi törlesztőrészletét!

Havi rendszeres jövedelem jóváírási kötelezettség vállalása esetén 0,35% kamatkedvezményt biztosítunk az ügyleti kamatból a futamidő teljes tartamára*.
Ennek feltétele, hogy Raiffeisen bankszámláján havonta legalább a havi nettó minimálbérnek megfelelő összeg kerüljön jóváírásra, ez az összeg 2017. január 1-től 84.788 Ft, 2018. január 1-től pedig 91.770 Ft.
A havi jóváírási kötelezettség nem teljesítésekor a Bank a mindenkor hatályos Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel kondíciós Lista szerinti díjat számít fel, melynek összege havonta 5.000.000 Ft hitelösszeg alatt  1.750,- Ft, 5.000.000 és 9.990.000 Ft hitelösszeg között 3.500,- Ft, illetve 10.000.000 Ft hitelösszeg felett 5.250,- Ft.*

 

0,2% kamatkedvezményt biztosítunk az ügyleti kamatból*, ha a hitelbírálat eredményeképpen megállapított végső hitelösszeg nem éri el a fedezetül szolgáló ingatlan, vagy több ingatlanfedezet esetén azok együttes forgalmi értékének 60%-át.

A fenti két kamatkedvezmény összevonható!

* Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel Kondíciós Lista alapján.

A kedvezményekkel kapcsolatos további részletekről a mindenkor hatályos Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel Kondíciós Listában olvashat.

További induló költség kedvezményeink:

 • nincs folyósítási díj,
 • nincs értékbecslési díj,
 • díjmentes az igénylés befogadásához szükséges tulajdoni lap lekérésének díja (TAKARNET).

Szolgáltatásainkkal segítjük a lakásvásárlásban és a hitelügyintézésben!

Szakértőink segítenek az Ön számára legmegfelelőbb lakáshitel konstrukció kiválasztásában. Megállapítjuk a várható hitelösszeget, és így már lakásvásárlás előtt látja a lehetőségeit. Elmondjuk, hogy milyen várható események történhetnek a lakáshitel futamideje alatt (kamatperiódus-váltás).
Segítünk eligazodni a dokumentumok útvesztőjében azáltal, hogy a lakáshitel igénylésekor átadjuk Önnek azon dokumentumok listáját, amelyek a lakáshitel igénybevételéhez szükségesek.
Lekérjük a tulajdoni lapot (szükség esetén a térképmásolatot is), segítünk az értékbecslő kiválasztásában és elintézzük a zálogjog bejegyzést, így Önnek ezzel sem kell foglalkoznia.

Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel jellemzői

  Új és használt lakóingatlan vásárlása, 5 évre rögzített kamatozással Új és használt lakóingatlan vásárlása, 10 évre rögzített kamatozással Lakáscélú hitel kiváltása, 5 évre rögzített kamatozással Lakáscélú hitel kiváltása, 10 évre rögzített kamatozással
Hitel összege 1.000.000 - 60.000.000 Ft 1.000.000 - 30.000.000 Ft
Futamidő 5-25 évig 10-25 évig 5-25 évig 10-25 évig
Választható devizanem forint
A kölcsön éves ügyleti kamatlába, kamatkedvezmény nélkül* 4,15% 5,15% 4,15% 5,15%
A kölcsön éves ügyleti kamatlába, alacsony hitelösszeg-forgalmi érték arány miatt nyújtott kamatkedvezménnyel* 3,95% 4,95% 3,95% 4,95%
A kölcsön éves ügyleti kamatlába, havi jövedelem jóváírási kötelezettség vállalása melletti kamatkedvezménnyel* 3,80% 4,80% 3,80% 4,80%
A kölcsön éves ügyleti kamatlába, havi jövedelem jóváírási kötelezettség vállalása melletti és alacsony hitelösszeg-forgalmi érték arány miatt nyújtott kamatkedvezménnyel* 3,60% 4,60% 3,60% 4,60%
Igényelhető-e jövedelemigazolás nélkül? nem

* Az 5 évre rögzített kamatozású hiteleknél a kamat mértékét a Bank 5 évre rögzíti, ezt az időtartamot kamatperiódusnak nevezzük. A kamatot a Bank kamatperiódusonként, a H2K kamatváltoztatási mutató alkalmazásával számított mértékig jogosult módosítani.
A 10 évre rögzített kamatozású hiteleknél a kamat mértékét a Bank 10 évre rögzíti, ezt az időtartamot kamatperiódusnak nevezzük. A kamatot a Bank kamatperiódusonként, a H2K kamatváltoztatási mutató alkalmazásával számított mértékig jogosult módosítani.

A Teljes Hiteldíj Mértéke (THM)

  Új és használt lakóingatlan vásárlása, 5 évre rögzített kamatozással Új és használt lakóingatlan vásárlása, 10 évre rögzített kamatozással Lakáscélú hitel kiváltása, 5 évre rögzített kamatozással Lakáscélú hitel kiváltása, 10 évre rögzített kamatozással
Havi jövedelem jóváírási kötelezettség vállalása melletti, és alacsony hitelösszeg-forgalmi érték arány miatt nyújtott kamatkedvezménnyel* 3,70% 4,74% 3,70% 4,74%
Havi jövedelem jóváírási kötelezettség vállalása melletti kamatkedvezménnyel* 3,91% 4,95% 3,91% 4,95%
Alacsony hitelösszeg-forgalmi érték arány miatt nyújtott kamatkedvezménnyel* 4,06 5,10 4,06% 5,10
Kamatkedvezmény nélkül* 4,27% 5,31% 4,27% 5,31%

A kölcsön kifizetéséhez a fedezetként felajánlott ingatlan(ok)ra vagyonbiztosítás megkötése szükséges.

A THM meghatározására a forintban igényelt Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelre 2018. február 1-től érvényes feltételek és a hatályos jogszabályok kereskedelmi kommunikációra vonatkozó előírásai alapján 5 millió forint hitelösszeget és 20 éves futamidőt feltételezve került sor. A feltételek változása esetén mértéke módosulhat, értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. Bankszámla nyitása nem szükséges a kölcsönszerződés megkötéséhez.

Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel reprezentatív példa:

A hitelfelvétel célja Használt lakás vásárlása
A hitel teljes összege 5.000.000 Ft
Futamidő 20 év
Hitelfelvételkor fizetendő összes díj és költség
folyósítási díj 0 Ft
Tulajdoni lap másolatának lekérési díja* 3.600 Ft
Térképmásolat lekérési díja* 2.400 Ft
Jelzálogjog bejegyzés díja* 12.600 Ft
Értékbecslés díja 0 Ft
Közjegyzői díj** 28.350 Ft
  5 éves kamatperiódus 10 éves kamatperiódus
A hitel teljes díja 2.413.911 Ft 3.066.192 Ft
A teljes visszafizetendő összeg 7.413.911 Ft 8.066.192 Ft
Havi törlesztőrészlet 30.696 Ft 33.414 Ft
Induló kamatláb 4,15% 5,15%
THM*** 4,99% 6,02%
 • További lakáshitel ajánlatainkat itt találja!
 • Lakáshitele mellé érdemes Hitelfedezeti Biztosítást kötni, hogy akkor is időben tudjon törleszteni, ha elvesztette munkáját és/vagy megszűnt az állandó jövedelme. A Hitelfedezeti Biztosítás már munkanélküliség kockázatára is igényelhető, ez esetben válassza az Extra csomagot.
 • Lakásbiztosítást szintén érdemes kötni! Biztosít tűz és elemi kár esetén, de az Uniqua Biztosító csomagjai további biztosítási szolgáltatásokat is nyújtanak.
 • Kössön lakástakarék-pénztári szerződést bankfiókunkban, melynek segítségével gyorsabban és ingyenesen törlesztheti elő lakáshitelét.

 

A hiteligénylés minimális személyi feltételei

 • minimum 18 éves életkor a hitel igénylésekor, valamint legfeljebb 70 éves életkor a hitel lejáratakor (amennyiben az adós életkora a hitel lejáratakor meghaladja a 70 évet, az ügylet jóváhagyásához a sztenderd igénylési feltételeknek megfelelő adóstárs bevonása szükséges, amely esetben az adóstárs életkora a hitel igénylésekor minimum 18 év, a hitel lejáratakor legfeljebb 70 év lehet),
 • telefonos elérhetőség (lakóhelyi vezetékes telefon vagy előfizetéses mobiltelefon vagy feltöltőkártyás mobiltelefon),
 • Magyarországon szerzett jövedelem, valamint magyarországi állandó lakcím,
 • legalább 3 hónapos folyamatos, határozatlan idejű munkaviszony a jelenlegi munkahelyen,
 • egyéni vállalkozók, társas vállalkozások (Kft., Bt., Kkt.) tulajdonosai esetén minimum 12 hónap folyamatos gazdasági tevékenység,
 • egyedüli igénylés esetén minimum 120.000 Ft, adóstárssal történő igénylés esetén adós és adóstárs által együttesen minimum 160.000 Ft összegű havi nettó jövedelem,
 • legalább kéthavi aktív, lakossági bankszámla múlt bármely magyarországi pénzintézetnél,
 • a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) nem tartalmaz az igénylőre vonatkozóan mulasztással, visszaéléssel vagy adósságrendezési eljárással kapcsolatos információt.
  Tájékoztatásért és kalkulációért kérjük, hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat, a Raiffeisen Direktet a +36-80-488-588-as telefonszámon. Munkatársaink elvégzik a kalkulációt és tájékoztatják Önt a feltételekről, valamint a további lépésekről. Kérésére telefonos ügyfélszolgálatunk postázza Önnek az igényléshez szükséges dokumentumok listáját, illetve a nyomtatványokat.
  A hiteligénylés benyújtásához kérjük, keresse fel az Önhöz legközelebbi Raiffeisen bankfiókot. Az igényléshez az alábbi dokumentumokat szükséges magával hoznia: lista.
Az igénylés befogadásakor a bankfiókban kiállításra és átadásra kerül a Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel Ajánlat.
  A várakozás elkerülése érdekében kérjük, foglaljon előre időpontot.

Időpontfoglalás bankfiókba

  Ahhoz, hogy a Bank el tudja bírálni a hitelkérelmét, a fedezetként felajánlott ingatlan(ok)ra értékbecslés szükséges. A Bank által kijelölt értékbecslő telefonon egyeztet Önnel időpontot. Az értékbecslés díját, 30.480 Ft-ot a Bank átvállalja, tehát ezt nem kell Önnek a helyszínen kifizetni.
  A benyújtott dokumentumok és az értékbecslés alapján a Bank elvégzi a hitelbírálatot.
  Munkatársunk telefonon egyezteti Önnel a szerződéskötés időpontját. A szerződés megkötése a bankfiókban történik.
 

A fedezetként szolgáló ingatlan(ok)ra vagyonbiztosítás megkötése (ha korábban ezt nem tette meg) és a Bank javára hitelbiztosítéki záradék bejegyzése kötelező. A vagyonbiztosítást legkésőbb a kölcsön kifizetése előtt kell megkötnie.

 

Önnel előre egyeztetett időpontban megtörténik a kölcsön- és a zálogszerződés aláírása. A kölcsönösszeget a Bank törlesztési számlára folyósítja, amely kizárólag a kölcsön törlesztéséhez szükséges pénzügyi fedezet elhelyezését és a Kölcsön elszámolását szolgálja. A Bank a törlesztési számlát díj-, költség- és egyéb fizetési kötelezettségmentesen biztosítja az Adós részére. A törlesztési számla egyenlege után nem jár kamat.  A kifizetési feltételek teljesülése után központilag kerül sor a szükséges összeg átutalására az ingatlan adásvételi szerződésben, lakáscélú hitel kiváltása esetén a kiváltandó hitelhez kapcsolódóan megjelölt számlaszám(ok)ra. Az átutalásnak (magyarországi célszámlára) nincs költsége. A kölcsön kifizetéséig kamat nem kerül felszámításra.