Ugrás a tartalomhoz

Befektetési tájékoztató, MiFID

Befektetési szolgáltatások Önre szabva!

A pénzügyi eszközök piacairól szóló európai uniós irányelv ("Markets in Financial Instruments Directive"; MiFID) által bevezetett befektetővédelmi szabályok 2007. óta határozzák meg Európa szerte a befektetési és kiegészítő szolgáltatásokat nyújtó befektetési vállalkozások működését.

Az elmúlt években a pénzügyi piacokon tapasztalható változások indokolttá tették a MiFID rezsim felülvizsgálatát, ezért a Bizottság javaslatot tett a MiFID irányelv módosítására (MiFID II) és a tagországokban közvetlenül alkalmazandó rendelet (MiFIR) bevezetésére.

Az irányelv és rendelet célja az egységes európai befektetővédelmi szabályok erősítése, amelynek érdekében közös szabályokat vezet be a befektetési vállalkozások engedélyezési és működési feltételeire; további, szigorúbb banki kötelezettségeket ír elő az ügyfelek előzetes illetve utólagos tájékoztatására vonatkozóan; valamint megerősíti és kiterjeszti a kereskedésre vonatkozó hatályos átláthatósági szabályokat.

A MiFID II által hozott változások 2018. január 3-tól alkalmazandóak az egész Európai Unióban.

További részletes befektetővédelmi információkért kérjük, olvassa el MiFID Befektetési ügyféltájékozatónkat.

 

Befektető kérdőív - MiFID teszt

A Raiffeisen Bank kizárólag azon ügyfelei befektetési szolgáltatásokra vonatkozó vételi megbízásait teljesíti, akik kitöltötték és Bankunktól megkapták a kiértékelt Befektetői (MiFID) kérdőívet.

A Bank azon ügyfelei számára, akik még nem töltötték ki az új Befektetői (MiFID) kérdőívet, kizárólag meglévő befektetési termékeikre vonatkozó eladási megbízásokat (pl. visszaváltás, pozíciózárás) tud végrehajtani. Új befektetési szolgáltatás igénybevételéhez, kérjük, töltse ki az új Befektetői (MiFID) kérdőívet.

A kérdőívvel a Bank felméri az Ön

  • befektetési tapasztalatait, termékismeretét és
  • pénzügyi kockázatvállalásának biztonságos mértékét,

hogy valóban az Ön számára megfelelő befektetési szolgáltatást adhassa.

Kérjük, töltse ki a Befektetői (MiFID) kérdőívet,

  • a bankfiókban ügyintézőnk segítségével, vagy
  • lerövidítve a bankfióki ügyintézést, látogatása előtt online a "Kérdőív kitöltése" gombra kattintva.

KÉRDŐÍV KITÖLTÉSE

Online kitöltés esetén kérjük, a fióki ügyintézéshez feltétlen hozza magával a kitöltött kérdőív azonosító számát, melyet a kitöltés végén sárgával kiemelve talál (a Nyomtatás gombra kattintva PDF fájlként elmentheti és kinyomtathatja).

  • Lakossági ügyfélként kérjük, keresse fel az Önhöz legközelebbi Raiffeisen bankfiókot, ahol a várakozás elkerülése érdekében előre foglalhat időpontot.

Időpontfoglalás bankfiókba

  • Ha Ön nem lakossági ügyfél, kérjük, hívja személyes banki tanácsadóját, kapcsolattartóját.

A kitöltött kérdőívet a bankfiókban szükséges aláírnia.

Munkatársaink kiértékelik az Ön által adott válaszokat, és átadják Önnek ennek eredményét.

2014-től már az új, bank által érvényesített eredménye alapján kap a Raiffeisen Banktól Önnek megfelelő befektetési szolgáltatásokat és vonatkozó tájékoztatást.

Kérdés esetén kérjük, hívja a Raiffeisen Direkt, telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06-80-488-588-as számon.