Üzleti világ

Népszerű a Raiffeisennél az Azonnali Fizetés

Gyorsan megkedvelték a Raiffeisen Bank ügyfelei az Azonnali Fizetést: a rendszer hétfő éjféli indulása utáni első néhány órában közel hétezer tranzakció teljesült szinte pillanatok alatt. A banknál az azonnali utalások az első másodperctől kezdve hibamentesen működnek, a közeljövőben további új szolgáltatások is érkeznek.

4% közelében maradhat a gazdasági növekedés

Csökkenhet az államháztartási hiány, változatlan maradhat az alapkamat, a bérnövekedés üteme pedig 10% alatt várható az idei évben. A forint kismértékben tovább gyengülhet - áll a Raiffeisen Bank negyedéves gazdasági elemzésében.

Nyereség és növekedés a Raiffeisennél

23 milliárd forintos nyereséggel zárta a tavalyi évet a Raiffeisen. A folyósított lakáshitelek volumene 2,5-szeresére nőtt, döntő részük már fix kamatozású hitel. Az ügyfelek még ebben a félévben új, kényelmes mobilbanki alkalmazást vehetnek használatba. A banknál 3-4%-os GDP bővülést, és stabil, 315-325 EUR/HUF közötti forintárfolyamot várnak.

Idén még gyors lehet a gazdasági növekedés

Az idei évben még gyors gazdasági növekedés várható, azonban a későbbiekben lassulhat a tempó. Tovább növekedhetnek a bérek is, a munkaerőpiaci fordulat 2020-ban várható. Az euró árfolyamában nem várható érdemi meglepetés, továbbra is a 320 forint körüli szint lesz jellemző - áll a Raiffeisen Bank negyedéves gazdasági elemzésében.

A bankszektor támogatni fogja a gazdasági növekedést

Kihívást jelentő évek után újra növekszik a vállalati hitelezés, bőséges a likviditás, nő a hitelezési hajlandóság mely kedvező helyzetet teremt a prosperáló gazdasági környezetben - véli a Raiffeisen vezérigazgató-helyettese. Kementzey Ferenc szerint a problémák megoldása után ma már újra jó bankokat lehet építeni.

Új aranykor kezdődik? Már készülnek a bankok

Manapság nemcsak az ingatlanfejlesztések számítanak vonzónak a projektfinanszírozással foglalkozó bankok számára. Nagy üzletet jelenthet a naperőművek finanszírozása, a közepes méretű családi vállalkozások tulajdonosváltása, valamint klub- és szindikált hitelek lebonyolítása egyaránt.

Így fizessen okosan!

A gyakorlatban sok dolog miatt aggódhat egy vállalkozás - az egyik legnagyobb veszélyt a partner nemfizetése jelenti. Mit lehet ez ellen tenni? Ismerje meg Ön is az akkreditívet!

Erős lakossági hitelezésre van szükség

A Raiffeisen Banknak három-öt éven belül stabil, 10-12 százalékos tőkemegtérülést kell elérnie, ehhez ugyanakkor szükség van a teljes lakossági üzletágra, míg a vállalati oldalon a kis- és középvállalkozások személyre szabottabb kiszolgálást kapnak ? mondta Zolnai György. A Raiffeisen Bank vezérigazgatója deregulációt sürget a bankokra vonatkozó szabályozók esetében.

Tényleg a kamat a legfontosabb egy hitelszerződésnél?

A hitelkérelmeknél jelenleg az a legfontosabb szempont az ügyfeleknek, hogy futamidő végéig változatlan legyen a kamat - mondta a Napi.hu-nak Takáts Zsolt, a Raiffeisen Bank igazgatója, a kereskedelem- és agrárfinanszírozási terület vezetője.

Így értékelődhetnek fel a magyarországi ingatlanok

A Raiffeisen Ingatlan Alap átlag feletti hozamot ért el az utóbbi években, az alacsony kamatkörnyezetben pedig vonzóbbá váltak az ingatlanalapok, ezért jelenleg is vizsgálják, hogy ismét elérhető legyen a lakossági megtakarítók számára is.