Tőzsdei bevezetés

Belföldi és nemzetközi részvénykibocsátási tapasztalatainkkal vezető szervezőként koordináljuk a vállalat tőzsdei bevezetésének lebonyolítását.

Nyilvános részvénykibocsátás

A Raiffeisen Bankcsoport hosszú múltra visszatekintő, széleskörű tranzakciós tapasztalatokkal áll ügyfelei rendelkezésére belföldi és nemzetközi részvénykibocsátások szervezése terén.

A nyilvános részvénykibocsátások segítségével - a szükséges feltételek megléte esetén - biztosítható a vállalkozások növekedéséhez szükséges pótlólagos tőke, és Bankcsoportunk tranzakciós tapasztalata a garancia arra, hogy ügyfeleink az elérhető legjobb feltételek mellett zárhatják a tranzakciót.

Tőzsdei bevezetés folyamata

Tőzsdei kibocsátások esetében elengedhetetlen egy jó "befektetési történet", ami rendszerint pozitív üzleti kilátásokat, markáns jövőbeni stratégiát, és egy vonzó iparágat takar. A részvénykibocsátások időigénye körülbelül hat hónap, de az ezt megelőző felkészülés lényegesen hosszabb időt vehet igénybe. Egy összetett folyamatról van szó, ami nagyon komoly előkészületeket kíván meg. A társaság élete a tőzsdei bevezetést, vagy tőkepiaci részvényértékesítést követően gyökeresen megváltozik.

A részvénykibocsátási tranzakciók első lépése a társaság felkészítése: a befektetési történet kidolgozása, az üzleti terv és a megcélzott tőkeszerkezet átgondolása, az átvilágítások elvégzése, az auditált beszámolók, a tájékoztató és az elemzői prezentációk elkészítése, a kibocsátási struktúra meghatározása. Az elemzői felkészítés eredményeként elkészül a részvényelemzés, melyet az intézményi befektetők felkészítése követ. Utóbbi folyamat egy párbeszéd az intézményi befektetőkkel, akik visszacsatolásokat biztosítanak a tervezett kibocsátásról. Amennyiben a visszajelzések is alátámasztják, megkezdődik az intézményi roadshow, vagyis a befektetőkkel történő személyes találkozás, és a "könyvépítés" folyamata. A könyvépítés során az alapkezelők, intézményi befektetők jelzik, hogy mekkora mennyiséget és milyen árszinteken kívánnak jegyezni. Ezzel párhuzamosan a lakossági jegyzés is megkezdődik. A könyvépítés eredőjeként kialakul a végleges árazás, melyet az intézményi és lakossági részvényallokáció követ.

Tekintettel a részvénykibocsátási folyamatok komplexitására, Bankunk vezető szervezői szerepkörben a teljes folyamat lebonyolítását koordinálja. Ügyfeleinket a kibocsátási szándék megfogalmazódásától kezdve egészen a tranzakció zárásáig támogatjuk, legyen szó többek között, de nem kizárólagosan a dokumentáció összeállításáról, a tranzakció strukturálásáról, az engedélyeztetési folyamatokról, a befektetési történet kidolgozásáról, az elemzői felkészítés, a befektetői felkészítés, vagy az intézményi roadshow megszervezéséről, a jegyzések, az árazás és allokáció lebonyolításáról.

Kapcsolat

Ha kérdése vagy tanácsadási igénye van, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

Kapcsolattartó:
Bullás Norbert
Investment Banking
Telefon: 06 30/689-5467